Tre anledningar till att Whitespace har kollektivavtal

Blogginlägg av Johan De Geer

När vi startade Whitespace 2013 bestämde vi oss för att hela tiden prioritera bra och trygga villkor för våra medarbetare. Från och med 1 oktober 2014 omfattas anställda på Whitespace av IT & Telekomföretagens kollektivavtal inom IT. Få webbyråer har kollektivavtal, och vi vill gärna dela med oss av de tre främsta orsakerna till att vi valde att ta det här klivet:

# 1. Förmånliga försäkringar och pensioner

Eftersom väldigt många människor omfattas av dessa pensioner och andra försäkringar är de väldigt förmånliga, med låga avgifter. För varje krona vi sätter av till pensioner får medarbetaren ut en större slant i pension.

# 2. Garanterat trygga anställningsvillkor

Vi vill ha generösa och bra villkor för våra medarbetare. Det kan vi ha utan kollektivavtal, men med ett kollektivavtal finns en garanterad lägstanivå som är högre och mer förmånlig än den som finns i lagstiftningen. Sen finns det inget som hindrar att vi väljer ännu generösare nivåer på många områden.

# 3. Vi får hjälp och service

Som medlemmar i Almega och IT & Telekomföretagen kan vi få hjälp av experter i frågor som inte ligger inom våra expertisområden. Det hjälper oss vara ett professionellt företag och en seriös arbetsgivare. Det innebär också att vi kan fokusera helhjärtat på det vi är riktigt bra på – att skapa meningsfull webb.

Om du vill veta mer om Whitespace, vår rekrytering eller vårt kollektivavtal så kan du kontakta mig. Du kan också botanisera bland lediga jobb på Whitespace.

Därför bytte Eslövs kommun SiteVision mot WordPress

Därför bytte Eslövs kommun SiteVision mot WordPress

I början av 2018 drog Eslövs kommunikationsavdelning igång arbetet med att byta ut både webbplatsen och intranätet. Ett halvår senare lämnade de SiteVision Cloud till förmån för WordPress-baserade Municipio-plattformen. Läs mer
Från en ö i norra ishavet

Från en ö i norra ishavet

Linda Plogmark är projektledare på Whitespace. Under första halvåret 2018 arbetade hon på distans från ishavet. Läs om hennes äventyr och erfarenheter från ön Sørøya i Nordnorge. Läs mer om Lindas äventyr