Kunder i urval

Vi arbetar med företag och organisationer inom en rad olika branscher eller verksamhetsområden. Projekt för B2B-företag, e-handel och offentlig sektor har vi särskilt stor erfarenhet av. Vi är stolta och glada över alla förtroenden vi fått hittills - och ser fram emot kommande! Här kan du se ett urval av våra kunder och läsa beskrivningar av våra uppdrag.

Höörs kommun

Höörs kommun ligger i mitten av Skåne och har ca 16 000 invånare. Kommunen behövde förnya sin webbplats, och var nyfiken på möjligheterna med WordPress.

Whitespaces uppdrag

Whitespace står för design, stöd kring innehållsstrategi och teknisk utveckling av den nya webbplatsen. Upplevelsen för användaren har stått i fokus. Målet: att varje snabbt och enkelt ska kunna hitta relevant information. För att lyckas har kvaliteten och känslan i användargränssnittet varit minst lika viktig som designen.

Webbplatsen baseras på Helsingborgs stads plattform för kommunwebbplatser på WordPress. Whitespace har skapat ett gränssnitt mot användaren som är unikt för Höörs kommun, samtidigt som basfunktionaliteten i Helsingborgs plattform har återanvänds. Under arbetets gång har Whitespace haft regelbunden kontakt med utvecklingsteamet i Helsingborg, och nya funktioner som har utvecklats har förts tillbaka till plattformen.

Resultatet är en webbplats med god användbarhet, tillgänglighet och hög prestanda.

Besök Höörs kommuns webbplats

Äppelappen för Nordiska museet

En del av av museets uppdrag är att bevara och sprida kunskap om äpplen och andra växter i Sverige. 
 
I Sverige finns fler än 300 sorters äpplen, som till form och utseende ofta är ganska lika varandra. Nordiska museet ville öka kunskapen om äpplen genom att göra det lättare att sortbestämma äpplen. 
 
Whitespace har tagit fram koncept, design och teknik för Äppelappen för iPhone och Android. En central funktion är en funktion för att steg-för-steg hjälpa användaren att identifiera vilken sorts äpple han eller hon har framför sig.

Gå till Äppelappen

Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen ansvarar för hälso- och sjukvård, tillväxt och utveckling och kollektivtrafik i Västra Götaland.

Utmaning

VGR har en mängd olika webbplatser, som bygger på flera olika CMS-verktyg. Regionen vill förbättra upplevelsen för besökaren bland annat genom att säkra hög användbarhet, tillgänglighet och god prestanda. Ett annat mål är att effektivisera digital förvaltning och vidareutveckling.

Whitespaces uppdrag

Whitespaces har skapat en digital stilguide för Västra Götalandsregionen. Stilguiden dokumenterar de designprinciper som en webbplats inom VGR bör följa och innehåller också de komponenter som behövs för att bygga upp gränssnittet mot användaren. Exempel på komponenter är toppmeny, sidhuvud, sidfot, brödsmulor, sökfält.

Whitespace ansvarar också för tillgänglighetsgranskning och kvalitetssäkring av den gränssnittskod som produceras för vgregion.se

 

Svenska Mässan

Svenska Mässans vision är att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen. Här finns hotell, restauranger, mässverksamhet, spa, konstgalleri med mera. Varje år besöker nära 2 miljoner Svenska Mässan och Gothia Towers i centrala Göteborg.

Utmaning

Svenska mässan vill hitta ett sätt att mer effektivt nå ut med sitt samlade erbjudande. De vill också skapa ett enhetligt sätt att möta de digitala besökarna och lotsa dem till rätt del av verksamheten.

Whitespaces uppdrag

Whitespace har skapat en koncernwebbplats tillsammans med Svenska mässan. I uppdraget ingick stöd kring domänstrategi, grafisk form, responsiv design och teknisk utveckling med WordPress.

Webbplatsen bygger på Whitespaces ramverk för WordPress-webbplatser. Det innebär bland annat att sidor på webbplatsen byggs upp med hjälp av block för olika typer av innehåll.

Besök Svenska Mässans webbplats

Malmö stad

Malmö stad erbjuder digital socialrådgivning med tjänsten Soctanter på nätet. Via Soctanter på nätet kan användaren anonymt ställa frågor till socialtjänster, eller läsa tidigare frågor och svar. När det var dags att förnya tjänsten tog staden hjälp av Whitespace.

Whitespaces uppdrag

Tillsammans med socialförvaltningen på Malmö stad har Whitespace skapat en ny version av Soctanter på nätet. Whitespace står för design, gränssnittet mot användaren och teknisk utveckling på Drupal. 

Gå till Soctanter på nätet

Det här gör vi

Whitespace levererar analys, design och teknik för webbplatser och digitala tjänster. Vårt fokus är på det användaren ser och upplever.

Kontakta Whitespace

Om du är nyfiken på hur vi jobbar och de tjänster som vi erbjuder så är du varmt välkommen att ta kontakt med oss.