Vi hjälper företag och organisationer att genomföra digital förändring. Här är ett urval av våra uppdragsgivare.

Projekt i urval

Sedan starten har vi genomfört fler än 60 insatser för B2B-företag, fackförbund, konsument e-handel, myndigheter och ideella organisationer. Här presenterar vi några av våra uppdrag.

Mekonomen Group

Mekonomen Group

Whitespace är Mekonomens WordPress-partner. Vi står för både nyutveckling och förvaltning av webbplatser för flera av Mekonomens varumärken.

Whitespace har bland annat utvecklat webbplatsen för verkstadskedjan Mekopartner.

Besök Mekopartners webbplats

 

Eslövs kommun

Eslövs kommun

Samarbetet inleddes med ett projekt som på sex månader ledde fram till lansering av både ny webbplats och intranät.

Webbplatsen och intranätet bygger på WordPress och Municipio.

Läs mer om vårt uppdrag för Eslövs kommun

SGBC

Sweden Green Building Council

SGBC är en medlemsorganisation som jobbar för hållbart samhällsbyggande. En viktig del av verksamheten är att miljöcertifiera byggnader och stadsdelar.

Att få fler att inleda en certifiering var ett av målen när SGBC inledde sitt samarbete med Whitespace. Den första insatsen blev att skapa en ny webbplats.

Whitespace drev designarbetet enligt modulär design-principen. Det gör det enklare att fortsätta förbättra och optimera webbplatsen över tid.

Webbplatsen bygger på WordPress, med koppling bland annat till SGBC kurssystem.

Läs mer om modulär design.

Besök SBGCs webbplats

Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen

Whitespaces har skapat en digital stilguide för Västra Götalandsregionen. Stilguiden dokumenterar de designprinciper som en webbplats inom VGR bör följa och innehåller också de komponenter som behövs för att bygga upp gränssnittet mot användaren.

Stilguiden har i uppgift att se till att det hålls en konsekvent användarupplevelse genom alla produkter oavsett vilken digital lösning som utvecklas. Exempel på komponenter är sidhuvud, sidfot, brödsmulor, formulär och söksidor.

Whitespace ansvarar också för tillgänglighetsgranskning och kvalitetssäkring av den gränssnittskod som produceras för vgregion.se

Besök VGRs stilguide

Höörs kommun

Höörs kommun

Whitespace står för design, stöd kring innehållsstrategi och teknisk utveckling av webbplatsen. Upplevelsen för användaren har stått i fokus. Målet: att det ska gå snabbt och vara enkelt att hitta relevant information. För att lyckas har kvaliteten och känslan i användargränssnittet varit minst lika viktig som designen.

Webbplatsen bygger på WordPress och Municipio. Whitespace har skapat ett gränssnitt mot användaren som är unikt för Höörs kommun, samtidigt som funktionerna från Municipio har återanvänds.

Resultatet är en webbplats med god användbarhet, tillgänglighet och hög prestanda.

Läs mer om kommun-plattformen Municipio

Besök Höörs hemsida

Nordiska museet

Nordiska museet

Whitespace har tagit fram koncept, design och teknik för Äppelappen för iPhone och Android. En central funktion är en funktion för att steg-för-steg hjälpa användaren att identifiera vilken sorts äpple han eller hon har framför sig.

Besök Äppelappen

Malmö stad

Malmö stad

Tillsammans med socialförvaltningen på Malmö stad har Whitespace skapat en ny version av Soctanter på nätet. Whitespace står för design, gränssnittet mot användaren och teknisk utveckling på Drupal.

Besök Soctanter på nätet

Kontakta oss

Hör av dig till David om du vill prata mer om era digitala utmaningar och möjligheter

David Blomberg

David Blomberg

Försäljning & kundrelationer

070-4816072