Whitespace utvecklar och driver webbplatser och digitala tjänster

Ett eget utvecklings­team

Whitespace består av små och självständiga team av UX-designers och webbutvecklare. Om du vill utveckla en webbplats eller digital tjänst jobbar du direkt med ett av teamen.

Vi följer en agil metod, och större delen av arbetet driver vi i sprintar. Du bestämmer själv hur involverad du vill vara. Inför första sprinten genomför vi en komprimerad behovsanalys tillsammans med dig. Målet: att ta ut en riktning och ta reda på de viktigaste förutsättningarna.

Projektledning

Olle Morin och Linda Plogmark är projektledare på Whitespace. De undersöker behov och hjälper dig att prioritera rätt insatser. De tar ansvar för att vi genomför vårt arbete på utsatt tid och budget.

Linda Plogmark

Linda har jobbat med webbprojektledning sedan 2010. I ett halvår jobbade hon på distans från Ishavet. Hon ansvarar bland annat för våra samarbeten med Svenska Journalistförbundet, Trivec och Mekonomen Group.

Olle Morin

Olle har jobbat med webbprojektledning sedan början av 2000-talet. Han har också hunnit med att starta och driva den prisbelönta dejtingsajten Mazily. På Whitespace jobbar Olle bland annat med Akademikerförbundet SSR, STs a-kassa och Eslövs kommun.

7 vanliga uppdrag

Vi hjälper uppdragsgivare med all form av digital utveckling. Här är de vanligaste uppdragen vi brukar genomföra.

Design, utveckling och lansering av webbplatser

Design och teknik växer fram parallellt. Du ansvarar för innehållet, men vi kommer gärna med tips och råd. Vi jobbar med modulär design och favorit-CMS:en är WordPress och Drupal.

Det senaste året har vi bland annat jobbat med Svenska Journalistförbundet, Sweden Green Building Council och Eslövs kommun.

Tjänstedesign

Hos oss har vi några av Sveriges främsta UX-designers. Vi förbättrar tjänster som redan finns eller skapar nya från grunden.

Just nu hjälper vi snabbväxande klädföretaget Headwear att digitalisera och automatisera sin orderhantering.

Vidare­utveckling och support

Tillsammans fortsätter vi utveckla och förbättra webbplatsen eller tjänsten efter första lanseringen. Vi kombinerar vidareutveckling i sprintar med snabb och effektiv support. Supporten leds av vår dedikerade supportledare Paul Brotherton.

Med vår uppstartsprocess kan vi på kort tid ta över och fortsätta utveckla webbplatser som redan finns.

Webbutveck­ling med Drupal

Drupal är ett tryggt CMS-val för större webbplatser.

Whitespaces VD Johan De Geer har varit aktiv i Drupal-communityt sedan 2005. Idag jobbar vi ofta och gärna med Drupal, bland annat för Svenska Journalistförbundet, Akademikerförbundet SSR och och takföretaget Gyptone.

Webbutveckling med WordPress

WordPress är världens populäraste CMS-verktyg, och används ofta för webbplatser med mycket redaktionellt innehåll.

Whitespace bygger snabba, tillgängliga och säkra webbplatser baserade på WordPress. Det senaste året har vi bland annat jobbat med Sweden Green Building Council, Eslövs kommun och nu senast med Trivec.

Webbanalys med Matomo eller Google Analytics

Vi hjälper dig att etablera mål och mätpunkter, och att effektivisera det löpande analysarbetet. Vi ser också till att relevant data samlas in, alltid i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Vi jobbar oftast med analysverktygen Google Analytics och Matomo (tidigare Piwik).

Nyligen har vi hjälpt Eslöv och Höör att byta Google Analytics mot Matomo.

Webbutveckling för offentlig sektor

Tack våra tillgänglighetsspecialister får vi ofta uppdrag av kommuner, landsting och myndigheter. Whitespace finns med som underleverantör på flera av Kammarkollegiets ramavtal inom webbutveckling. Läs mer om ramavtal

Whitespace är också drivande i det snabbväxande communityt kring WordPress-plattformen Municipio som används av fler och fler kommuner

Det senaste året har vi bland annat arbetat med Eslövs kommun, Hörby och Västra Götalandsregionen.

Kontakta oss

Hör av dig till David om du vill veta mer om hur Whitespace kan hjälpa dig utveckla din digitala närvaro.

David Blomberg

David Blomberg

Försäljning & kundrelationer

070-4816072