Vad gör en digital produktbyrå?

Whitespace bygger produkter med webbteknik. Det handlar om webbplatser, intranät och digitala tjänster i olika former. Parallellt med vår byråverksamhet erbjuder vi GDPR-säker molndrift av analysverktyget Matomo.

Whitespace har funnits sedan 2013

Bland våra kunder finns företag, fackförbund, kommuner och myndigheter. Den röda tråden mellan våra uppdragsgivare är en hög digital ambitionsnivå. Det handlar om människor som vill trumfa förväntningarna på en digital produkt.

Whitespace har kollektivavtal

På Whitespace prioriterar vi bra och trygga villkor för våra medarbetare. Därför omfattas anställda på Whitespace sedan 2014 av IT & Telekomföretagens kollektivavtal inom IT. Läsa mer om hur vi tänker i vår vd Johan De Geers blogginlägg.

Tre anledningar till att vi har kollektivavtal

Ramavtal och upphandling

Whitespace finns med som underleverantör på ramavtal hos både Statens inköpscentral/Kammarkollegiet och Adda (tidigare SKL Kommentus). Tack vare ramavtalen kan myndigheter, kommuner och offentligt ägda bolag köpa tjänster utan att genomföra en egen upphandling.

Ta kontakt om upphandling och avrop

Arbeta var du vill

Ända sedan starten har Whitespace funnits på flera platser. Numera jobbar vi remote-first. Det innebär att du själv väljer varifrån du vill arbeta, och att kontoret inte är normen. Det här påverkar våra processer och val av arbetsverktyg. Idag är vi 14 medarbetare på 6 platser.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss

Nyckelpersoner på Whitespace

Whitespace består av 18 UX-designers, webbutvecklare, webbanalytiker och projektledare. Två av oss har varit med sedan starten 2013.