Kunder och uppdrag

Whitespace har en lång rad kunder inom olika branscher. Här är några av dem och de projekt och tjänster vi har levererat.

Webbplats och digitala tjänster för fackförbund

Att öka medlemsrekryteringen och förbättra servicen till befintliga medlemmar var Journalistförbundets mål när de inledde samarbetet med Whitespace.

Det första konkreta resultatet var lanseringen av en helt ny webbplats i maj 2018. Därefter har utvecklingen fortsatt i sprintar, och bland lett fram till gig-satsningen Frilanskatalogen. Via Frilanskatalogen kommer arbetsgivare i kontakt med frilansare med relevant erfarenhet.

Läs mer om hur vi genomförde projektet

Komponentbibliotek för Sveriges näst största region

Med fler än 1,7 miljoner invånare är Västra Götalandsregionen Sveriges näst största region. Västra Götalandsregionen har en omfattande digital närvaro. Ansvaret är decentraliserat, och det finns många olika webbplatser baserade på flera olika tekniska system.

Whitespace har tillsammans med Västra Götalandsregionen skapat första generationen av ett komponentbibliotek. Där samlas kodbaserade designmönster, som är fria för alla webbplatser i regionen att använda. Det långsiktiga målet är att skapa en bättre och mer enhetlig digital upplevelse, samtidigt som kostnaden för kontinuerlig utveckling minskar.

Webbplats för B2B-företag

Gyptone erbjuder akustikundertak som ofta används i byggprojekt med höga krav på både design och inomhusmiljö. Whitespace och Gyptone har lanserat en webbplats som vänder sig till de som har störst möjlighet att påverka valet av undertak: arkitekter och byggnadsingenjörer.

Webbplatsen innebär att fokus har flyttats från produkten till att ge fler och bättre exempel på vilka möjligheter som Gytpones lösningar skapar.

Webbplats för snabbväxande fastighetsbolag

Titania ären väletablerad och snabbväxande aktör på fastighetsmarknaden i Stockholmsområdet.

Webbplatsen har Whitespace byggt på Wordpress och är i huvudsak en B2B-kanal riktad till markägare, byggbolag och andra aktörer på bostadsmarknaden. Whitespaces uppdrag löpte över 15 månader, med en första lansering sommaren 2020 och löpande vidareutveckling sedan dess.

Webbplats för kommun

Trelleborgs kommun är Sveriges sydligaste kommun och utmärker sig med hög livskvalitet och en långsiktig hållbar tillväxt. Kommunen erbjuder en omfattande service som bland annat inkluderar VA-ansvar och avfallshantering.

Whitespace har tagit fram kommunens webbplats som bygger på Headless Municipio CMS. I designarbetet har fokus varit på mobil användarbarhet och tillgänglighet. Under projektets gång har Whitespaces tillgänglighetsexpert gjort noggranna granskningar av webbplatsen för att säkra att den lever upp till kraven.

Arbetet inleddes i januari 2020 med en första lansering i juni samma år.

Läs mer om hur vi genomförde projektet

Webbplats för ledande techbolag

Trivec är Sveriges ledande leverantör av kassasystem för restauranger, och växer snabbt i Europa. Sex veckor efter att samarbetet med Whitespace inleddes lanserade Trivec sin nya webbplats. Målet var tydligt: att få fler och mer relevanta kontakter från kunder.