Alla blogginlägg

Video: AI för digitala kommunikatörer

Videon spelades in i maj 2023. Webbinariet riktar sig till dig som på olika sätt jobbar med webb och digital kommunikation och vill ha mindre snack och mer verkstad om hur AI kan hjälpa er verksamhet och era användare.

Webbinariet är ca 30 min långt och leds av vår verksamhetsutvecklare Marcus Österberg. Hans tidigare arbete på området är bland annat en förstudie åt Västra Götalandsregionen om användbara AI-tillämpningar (2018), och han var Västra Götalandsregionens AI-samordnare på AI Swedens Göteborgskontor i tre år. Marcus står dessutom bakom en utredning om AI på uppdrag av det Vinnova-finansierade innovationsprogrammet Swelife (2020).

En kund frågade nyligen vad av allt runt AI de kan ha nytta av idag och vad som är en lagom start. Då tänkte jag att det här låter som ett webbinarium.”

Marcus Österberg

👆 Marcus Österberg (i mitten) tillsammans med sina Whitespace-kollegor Niklas Ternstedt och Linn Nilsson.

Kom igång med AI i verksamheten

Section titled Kom igång med AI i verksamheten

I webbinariet pratade vi om den snabba AI-omställningen som vi är inne i just nu. Jag vågar påstå att nära nog alla företag och verksamheter kommer påverkas av AI. Här finns hot, men också många möjligheter.

Jag har tagit fram en workshop som heter “Verksamhetsfokuserad AI”. Det är en bra aktivitetet för att utforska vilka möjligher AI innebär för er verksamhet, och ta ut en riktning för ert fortsatta arbete med AI.

Vill du veta mer om workshopen eller har andra AI-frågor? I så fall kan du mejla mig och David Blomberg på ai@whitespace.se eller boka ett samtal med David direkt i hans kalender, https://calendly.com/whitespace-david/30min.