Alla blogginlägg

Webbinarium: Styr mot effekt med webbanalys och användarstudier

Upptäck hur du kan använda data för att styra utveckling och design av din webbplats. Om du kombinerar webbanalys med användarstudier blir slutsatserna säkrare – och du får nya insikter om dina användare. Webbinariet hölls den 14 september. Lämna namn och e-postadress längst ned på sidan för att bli kontaktad när videoinspelningen från webbinariet är tillgänglig.

Webbanalys är en bra metod för att hitta hinder på webbplatsen som ställer till det för användarna. Du kan till exempel se hur många användare som lämnar ett formulär i förväg. Men för att förstå varför användare beter sig på ett visst sätt, deras behov och drivkrafter, behövs intervjuer och andra kvalitativa metoder.

Det är när du kombinerar de här metoderna som de verkligt relevanta insikterna kommer, som hjälper dig att förenkla flöden och skapa en bättre användarupplevelse.

Webbinariet är 30 minuter och tar bland annat upp det här:

  • Vad innebär det att jobba datadrivet?
  • Skillnaden mellan kvantitativa och kvalitativa metoder.
  • Fördelar med att kombinera webbanalys och användarstudier.
  • Vilka metoder passar bra att kombinera?
  • Vilken ordning ska man använda metoderna?

Niklas & Linn

Medverkande

Section titled Medverkande

Linn Nilsson är Lead UX-designer, och leder Whitespaces metodutveckling inom UX och design.

Niklas Ternstedt är webbanalytiker och har jobbat med Matomo sedan 2016. Han har bakgrund som kommunikatör och inom digital marknadsföring.

David Blomberg är strateg och kundansvarig på Whitespace och håller i webbinariet.

Målgrupp

Section titled Målgrupp

Det här webbinariet vänder sig till dig som ansvarar för en webbplats eller digital tjänst. Vi tar upp metoder som funkar både inför större förändringar och i det löpande arbetet med webbplatsen.

Se inspelningen från webbinariet

Section titled Se inspelningen från webbinariet

Webbinariet hölls den 14 september. Fyll i dina uppgifter nedan för att få ett mejl när inspelningen från webbinariet är tillgänglig.