Design och utveckling av digitala produkter

Vi bygger webbplatser, intranät och andra produkter. Efter fler än 100 uppdrag har vi hittat ett recept som fungerar.

Tjänstedesign

Designa något nytt. Eller förbättra och optimera en produkt som redan finns. Whitespace behärskar helheten inom UX-design, från kvalitativ research till gränssnittsdesign. Designprocessen drivs i korta iterationer, och vi skapar tillsammans med dig.

Webbutveckling med öppen källkod

Webbutveckling är kärnan i vår verksamhet. Arbetet följer en agil process, med gott om utrymme för dig som kund att vara delaktig. Vi hjälper dig att göra medvetna, långsiktigt hållbara teknikval. Med oss in i arbetet har vi ett recept för framgångsrik digital utveckling.

För mig handlar användarcentrerad design om att konsekvent fokusera på de människor som faktiskt kommer att använda den produkt vi utvecklar. Vad kan produkten göra för dem?

Linn Nilsson, Lead UX Designer

Receptet för digital utveckling

Det finns fler än ett sätt att bygga webbplatser och andra produkter. Efter fler än 100 uppdrag har vi hittat ingredienser som bidrar till framgång – och som vi som byrå kan stå för. Här är några av ingredienserna.

Designa och utveckla för människor

Att designa för människor handlar bland annat om att ta fasta på behoven hos de personer som kommer använda din produkt. Men det handlar också om att se till att produkten är tillgänglig, säker att använda och har god prestanda.

Modulär, komponentbaserad design

Börja med att designa de minsta beståndsdelarna av ett användargränssnitt. Använd de här komponenterna för att bygga upp helheten. Det modulära tänket gör designen hållbar och möjlig att återanvända.

Läs om tänket kring modulär design

En agil arbetsprocess

Följ en agil arbetsprocess där du som uppdragsgivare kan vara delaktig på dina villkor. Större insatser drivs i veckosprintar, där ett litet team från Whitespace har fullt fokus på er.

Headless CMS

Använd CMS:et för att administrera innehåll, och låt själva webbplatsen vara en helt separat applikation. Det här vägvalet öppnar upp för blixtsnabba webbplatser och ett mer långsiktigt innehållsarbete.

Läs mer om Headless CMS

Öppen källkod

Vi har valt att bara arbeta med öppna tekniker. Det gör det enklare för våra kunder att dela funktioner och lösningar med varandra. Vi bidrar aktivt till Matomo, Storybook och webbplattformen Municipio.

Läs om vårt arbete med Öppen källkod

Fokus på ett fåtal system

Det finns en uppsjö system och tekniker. Som byrå har vi valt en nisch, och begränsar oss till några få etablerade alternativ. Inom CMS är det Headless Wordpress, Municipio och Drupal. PWA:er och webbappar bygger vi med React.

Är du på jakt efter en ny byrå?

Slå en signal till David Blomberg på 070-4816072 eller mejla på david.blomberg@whitespace.se. 👋

Fler tjänster

Tillgänglighet

Sedan 2013 har tillgänglighet varit en central del i hur vi designar och bygger upp nya webbplatser. Vi hjälper också till med granskningar och förbättring av tillgänglighet för en befintlig webbplats eller digital tjänst. Arbetet leds av några av Sveriges främsta experter på tillgänglighet för digitala tjänster.

Support

Våra hjärtan klappar lite extra för bra support. Idag ansvarar vi för support av närmare 60 webbplatser, intranät och digitala tjänster. Arbetet leds av utvecklaren Paul Brotherton, som jobbar heltid som supportledare.

Läs mer om Whitespaces supporterbjudande

Webbplats som en tjänst

Webbplats som en tjänst innebär att Whitespace ansvarar för drift, utveckling och support av din webbplats. Webbplatsen drivs i ett svenskt moln med full backup och GDPR-säker datahantering.

Ta kontakt om webbplats som en tjänst