Alla blogginlägg

Från en ö i norra ishavet

Linda bodde på en ö i ishavet samtidigt som hon jobbade som projektledare på Whitespace. Hur gick det ihop? Läs om Lindas äventyr i norra ishavet.

Jag bor på en ö i ishavet, det är faktiskt sant. Samtidigt jobbar jag som projektledare på Whitespace. Hur går det här ihop?

Det finns framförallt två förutsättningar som har möjliggjort mitt och min familjs ”lilla” äventyr:

  • Jag har en modern och flexibel arbetsgivare
  • Internet

Jag och min man fick idén om en lite längre utflykt till Sørøya, Norges fjärde största ö med ca 1000 invånare, för några år sedan. Den magiska naturen, som vi upplevt i många andra delar av vårt grannland genom åren lockade, samtidigt som vi ville göra något annorlunda. Och annorlunda blev det. I januari gjorde vi verklighet av vår dröm och drog iväg med våra två små barn, till ett mäktigt äventyr.

En ö i norra ishavet, flygplan

Att jag kan arbeta härifrån, där valar, ripor och örnar utanför fönstret är vardagsmat, är verkligen fantastiskt. Det möjliggör att vi kan tillbringa hela åtta månader här.

Hur fungerar det?

Section titled Hur fungerar det?

Men hur fungerar det i praktiken att arbeta remote från ishavet? Med bra 4G-täckning fungerar det fint med kundmöten via hangout, digitala avstämningar och arbetsmöten.

Ibland är det såklart svårt att få samma känsla som att vara fysiskt närvarande, men en gång i månaden flyger jag till kontoret i Malmö, för att träffa mina kollegor och närvara på möten. Tack vare Norges fördelaktiga glesbygdspolitik går det förvånande smidigt att resa härifrån, det går flera flyg om dagen(!) och på ca 6h är jag på plats på Malmökontoret.

Energin jag får av att kunna gå på topptur, köra trailrun eller havsfiska efter jobbet tar jag med mig till hösten, då jag är tillbaka på Whitespace kontor i Stockholm!

Från en ö i norra ishavet