Alla blogginlägg

Tre anledningar till att Whitespace har kollektivavtal

När vi startade Whitespace 2013 bestämde vi oss för att hela tiden prioritera bra och trygga villkor för våra medarbetare. Från och med 1 oktober 2014 omfattas anställda på Whitespace av IT & Telekomföretagens kollektivavtal inom IT.

Få webbyråer har kollektivavtal, och vi vill gärna dela med oss av de tre främsta orsakerna till att vi valde att ta det här klivet:

# 1. Förmånliga försäkringar och pensioner

Section titled # 1. Förmånliga försäkringar och pensioner

Eftersom väldigt många människor omfattas av dessa pensioner och andra försäkringar är de väldigt förmånliga, med låga avgifter. För varje krona vi sätter av till pensioner får medarbetaren ut en större slant i pension. Detta är en grundpelare i att bygga en trygg ekonomisk framtid för våra anställda.

# 2. Vi får hjälp och service

Section titled # 2. Vi får hjälp och service

Som medlemmar i Almega och IT & Telekomföretagen kan vi få hjälp av experter i frågor som inte ligger inom våra expertisområden. Det hjälper oss vara ett professionellt företag och en seriös arbetsgivare. Det innebär också att vi kan fokusera helhjärtat på det vi är riktigt bra på – att skapa meningsfull webb och erbjuda högklassig service till våra kunder.

# 3. Garanterat trygga anställningsvillkor

Section titled # 3. Garanterat trygga anställningsvillkor

Vi vill ha generösa och bra villkor för våra medarbetare. Det kan vi ha utan kollektivavtal, men med ett kollektivavtal finns en garanterad lägstanivå som är högre och mer förmånlig än den som finns i lagstiftningen. Sen finns det inget som hindrar att vi väljer ännu generösare nivåer på många områden. Detta skapar en stabil och trygg arbetsmiljö för alla.

Attraktiva arbetsgivare för talangfull personal

Att erbjuda kollektivavtal gör oss till en mer attraktiv arbetsgivare. Det visar att vi tar våra anställdas välbefinnande på allvar och är villiga att investera i deras framtid. Detta hjälper oss att attrahera och behålla talangfull personal som är avgörande för vår framgång och innovation.

Förstärkt samarbete och gemenskap

Genom att ha kollektivavtal stärker vi känslan av samarbete och gemenskap bland våra anställda. Det sänder en tydlig signal om att vi värderar rättvisa och jämlikhet högt. Detta bidrar till en positiv arbetsmiljö där alla känner sig värdefulla och en del av ett större sammanhang.

Om du vill veta mer om Whitespace, vår rekrytering eller vårt kollektivavtal så kan du kontakta mig. Du kan också botanisera bland lediga jobb på Whitespace.