Alla blogginlägg

Region Skåne väljer Matomo med privat molndrift från Whitespace

Region Skåne är ännu en stor offentlig aktör som väljer Matomo med privat molndrift från Whitespace. SCB, Skatteverket och SL är några av de som redan använder den här tjänsten från Whitespace.

Privat molndrift av Matomo innebär att Region Skåne får en egen Matomo-installation anpassad efter deras behov. Denna tjänst vänder sig till organisationer med stora trafikvolymer, flera webbplatser och många användare.

Molntjänsten har mycket hög säkerhet, är fullt förenlig med GDPR, och kan hantera flera miljoner sidvisningar och händelser per månad. Dessutom ingår snabb tillgång till Whitespaces egna Matomo-support som leds av webbanalytikern Niklas Ternstedt.

Skåne är hemmaplan för oss. Vårt huvudkontor har faktiskt funnits i Malmö sedan 2013, så det känns fantastiskt skoj att även regionen väljer en Matomo-tjänst från oss.

Johan De Geer, vd på Whitespace

Whitespace har erbjudit molndrift av Matomo sedan 2017. Idag erbjuder vi två populära Matomo-molntjänster – Matomo från Whitespace och Matomo med privat molndrift. Hittills har fler än 30 verksamheter i Sverige valt någon av våra Matomo–tjänster.