Alla blogginlägg

Whitespace lanserar hosting med fokus på säkerhet och support

Myndigheter och organisationer står inför unika krav när det gäller hosting, särskilt med återkommande problem som ransomware-attacker. Därför lanserar nu Whitespace sin egen hostinglösning, anpassad för företag och organisationer med höga krav på säkerhet och support. Whitespaces produktchef Johan De Geer berättar om den nya hosting-satsningen och trendspanar om framtiden!

Vad är Whitespace hosting?

Section titled Vad är Whitespace hosting?

– Vi har jobbat med hosting sedan starten av Whitespace för 10 år sedan och de senaste åren har det blivit en betydande del av vår verksamhet. Vi ser att det saknas en svenskbaserad, vass aktör som kan bygga en personlig relation och dessutom har erfarenhet av att jobba med öppen källkod för samhällsbärande organisationer. Nu har vi tagit fram tre olika hosting-paket som matchar behoven för små och medelstora webbplatser och digitala tjänster. Vi erbjuder också helt skräddarsydda lösningar för större organisationer.

Hur skiljer sig Whitespace hosting från det som finns på marknaden idag?

Section titled Hur skiljer sig Whitespace hosting från det som finns på marknaden idag?

– Vi har valt att nischa in oss på just offentliga verksamheter, fackförbund och liknande. Dessa organisationer har större större krav på sig och de behöver leverantörer som garanterar säkra lösningar och som följer europeisk lagstiftning. Vårt erbjudande är dock något som alla typer av företag och organisationer kan dra nytta av. Mycket av den lagstiftning som myndigheter har behövt efterfölja i flera år gäller snart även för privata företag.

Det här känns som ett väldigt aktuellt ämne?

Section titled Det här känns som ett väldigt aktuellt ämne?

–Ja, det är allt fler som börjar inse hur sårbarheter kan utnyttjas och vilka konsekvenser det kan få. De senaste åren har det varit flera omskrivna attacker mot stora bolag och myndigheter. Nu senast den ransomware-attack som slog ut de digitala tjänsterna för hundratals myndigheter och företag. Det visar på vikten av att ha en stark driftsleverantör och partner som ser till att man är väl förberedd om något oförutsett händer.

Ser du några andra trender inom hosting?

Section titled Ser du några andra trender inom hosting?

– Personligen tycker jag att det är intressant att följa riktningen i branschen, just nu är det mycket fokus på diskussioner kring AI och LLM:er (Large Language Model) baserade på öppen källkod. Vi ser en nyfikenhet från våra kunder för AI-lösningar baserade inom EU. En annan trend inom myndigheter och organisationer är att de söker sig mer till lösningar baserade på öppen källkod och andra typer av samarbetsformer. Ett exempel på detta är eSam som hjälper 38 myndigheter att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter.

Utforska möjligheterna för säkrare och mer stabil hosting

Vi har ansvarat för hosting och support för organisationer, kommuner och myndigheter med mycket höga säkerhetskrav i över tio år. Hör av dig till mig,om du vill du veta hur vi kan lösa era problem.

Kontakta mig på johan.de.geer@whitespace.se eller boka ett videomöte direkt i min kalender.

Johan De Geer