Alla blogginlägg

Webbinarium: Intro till Matomo

Marcus Österberg är webbanalytiker och har jobbat med Matomo sedan 10 år tillbaka. Möt Marcus Österberg i ett webbinarium om webbanalys och Matomo.

Matomo ökar i popularitet, framför allt bland kommuner, myndigheter och regioner. Riksarkivet, Trelleborgs kommun och Försäkringskassan är några exempel.

Marcus Österberg på hemmakontoretMarcus Österberg på hemmakontoret

Matomo ger dig full kontroll över den webbstatistik som samlas in. Det senaste året har det här varit ett starkt vägande argument för organisationer som väljer Matomo.

”I och med GDPR-reglerna har osäkerhet uppstått kring Google Analytics. Är det ens tillåtet att använda? Just nu är det många som väljer Matomo för att komma bort från Google Analytics. Men sedan upptäcker de att det finns flera fördelar med Matomo.”

säger Marcus Österberg

Så kan du jobba med Matomo

Section titled Så kan du jobba med Matomo

I det här webbinariet ger Marcus Österberg en introduktion till Matomo. Under 30 minuter får vi bland annat svar på de här frågorna:

  • Vad är skillnader och likheter mellan Matomo och Google Analytics?
  • Vad är relevant att följa upp?
  • Hur kan ni agera på den statistik som samlas in?
  • Vilka moduler finns för den mer avancerade webbanalytikern?

Fyll i dina uppgifter och titta direkt

Section titled Fyll i dina uppgifter och titta direkt

När du tittar på inspelade webbinarier på whitespace.se delar du din e-postadress och IP-adress med företaget Wistia, som är baserade i USA. Om du inte vill dela dina personuppgifter med Wistia kan du skicka ett mejl till video@eu.whitespace.se och beskriva vilket webbinarium du vill se, så skickar vi länken till dig.