Se webbinarium: intro till Matomo

Marcus Österberg är webbanalytiker och har jobbat med Matomo sedan 10 år tillbaka. Möt Marcus Österberg i ett webbinarium om webbanalys och Matomo. Webbinariet är 30 minuter långt och kostnadsfritt. Webbinariet hölls den 2 mars.

Matomo ökar i popularitet, framför allt bland kommuner, myndigheter och regioner. Riksarkivet, Trelleborgs kommun och Försäkringskassan är några exempel.

Marcus Österberg på hemmakontoret

Osäkerhet kring Google Analytics ökar intresset för Matomo

Matomo ger dig full kontroll över den webbstatistik som samlas in. Det senaste året har det här varit ett starkt vägande argument för organisationer som väljer Matomo.

”I och med GDPR-reglerna har osäkerhet uppstått kring Google Analytics. Är det ens tillåtet att använda? Just nu är det många som väljer Matomo för att komma bort från Google Analytics. Men sedan upptäcker de att det finns flera fördelar med Matomo.”

säger Marcus Österberg

Matomo ger bland annat stora möjligheter till anpassning. Du kan utgå från dina analysbehov och forma verktyget efter det – istället för tvärtom.

Så kan ni jobba med Matomo

I det här webbinariet ger Marcus Österberg en introduktion till Matomo. Under 30 minuter får vi bland annat svar på de här frågorna:

  • Vad är skillnader och likheter mellan Matomo och Google Analytics?
  • Vad är relevant att följa upp?
  • Hur kan ni agera på den statistik som samlas in?
  • Vilka moduler finns för den mer avancerade webbanalytikern?

Skicka in formuläret för att se webbinariet


Vad är Matomo?

Vad är Matomo?

Johan De Geer ger en introduktion till Google Analytics-konkurrenten Matomo. Vad är de främsta fördelarna? Finns det några fallgropar? Få en introduktion till Matomo här
Så kommer du igång med Matomo – utan egen drift

Så kommer du igång med Matomo – utan egen drift

Whitespace har erbjudit hosting av Matomo sedan 2017. Här beskriver David Blomberg tänket bakom hostingtjänsten. Läs om hur du kommer igång