Alla blogginlägg

Webbinarium: Matomo för kommuner

Matomo ger dig full kontroll över den webbstatistik som samlas in. I det här webbinariet visar Marcus Österberg hur kommuner kan använda sig av Matomo.

Marcus Österberg är webbanalytiker och har jobbat med Matomo sedan 10 år tillbaka. Möt Marcus i ett webbinarium om Matomo för kommuner. Webbinariet är 30 minuter långt och hölls den 9 mars.

Allt fler kommuner väljer Matomo för webbanalys. Trelleborg, Eslöv och Staffanstorp är några exempel som vi på Whitespace jobbar med.

Marcus Österberg på hemmakontoret

☝️ Marcus på hemmakontoret

Osäkerhet kring Google Analytics ökar intresset för Matomo

Matomo ger dig full kontroll över den webbstatistik som samlas in. Det senaste året har det här varit ett starkt vägande argument för kommuner som väljer Matomo.

I och med GDPR-reglerna har osäkerhet uppstått kring Google Analytics. Är det ens tillåtet att använda? Just nu är det många som väljer Matomo för att komma bort från Google Analytics. Men sedan upptäcker de att det finns flera fördelar med Matomo.

säger Marcus Österberg

Matomo ger bland annat stora möjligheter till anpassning. Du kan utgå från kommunens behov och forma verktyget efter det – istället för tvärtom.

Så kan kommuner använda Matomo

Section titled Så kan kommuner använda Matomo

I det här webbinariet visar Marcus Österberg hur kommuner kan använda Matomo. Under 30 minuter får vi bland annat svar på de här frågorna:

  • Vad är skillnaden mellan Matomo och Google Analytics?
  • Går det att ta med sig data från Google Analytics till Matomo?
  • Vad är relevant att följa upp?
  • Vilka användarsegment är bra för kommuner?
  • Hur kan du agera på den statistik som samlas in?

Se inspelningen från webbinariet

Section titled Se inspelningen från webbinariet

När du tittar på inspelade webbinarier på whitespace.se delar du din e-postadress och IP-adress med företaget Wistia, som är baserade i USA. Om du inte vill dela dina personuppgifter med Wistia kan du skicka ett mejl till video@eu.whitespace.se och beskriva vilket webbinarium du vill se, så skickar vi länken till dig.