Alla blogginlägg

Whitespace medverkar på årets Dagar om Lagar

I november kommer vår verksamhetsutvecklare Marcus Österberg att prata dataskydd på årets Dagar om Lagar-konferens. Lyssna in om du är nyfiken på Schrems 2-domen och GDPR.

Dagar om Lagar arrangeras av SFMI (Svensk Förening för Medicinsk Informatik) i samarbete med AI Sweden och Västra Götalandsregionen, och genomförs för den 26:e gången under vecka 45 i november. Medverkar gör jag från Whitespace tillsammans med representanter från bland annat Integritetsskyddsmyndigheten, Bolagsverket, Regeringskansliet, Skatteverket och DIGG.

År 2020 fastställde EU-domstolen genom Schrems 2-domen att EU-invånares personuppgifter inte har ett adekvat dataskydd i USA. Året efter använde 20 av de 21 svenska regionerna ändå en molntjänst från USA på sina webbplatser. Stora frågan är alltså hur ser det ut nu 2022.

Jag kommer ägna min presentation åt att redogöra hur det egentligen ser ut idag på regionernas webbplatser. Vilka tredjeparter som påverkas av Schrems 2-domen använder de? Jag kommer även ge råd om hur du själv kan börja inventera om din webbplats använder tredjeparter och hur du i så fall avgör om de är problematiska.

Låter det intressant? Häng med den 11 november kl. 11.

Se hela programmet och anmäl dig