Alla blogginlägg

t12t meetup - Global Accessibility Awareness Day med Whitespace

I år är Whitespace stolt samarbetspartner till t12t för deras årliga meetup på Global Accessibility Awareness Day den 16 maj kl 18:00 i våra lokaler på Helio/Rymden vid Slussen i Stockholm.

OBS! Skynda dig att reservera en plats, de brukar försvinna snabbt. Är biljetterna redan slut brukar det finnas möjlighet att sätta upp sig på en väntelista, det släpps alltid några platser dagarna innan.

Anmäl dig här

Kvällens agenda

Section titled Kvällens agenda

Dörrarna öppnar vi kl. 18 och kvällens första talare börjar omkring 18:30. Vi siktar på att avsluta runt 20:00 men det går bra att stanna och mingla en stund.

Hur mår tillgängligheten fem år efter DOS-lagen?

  • Marcus Österberg, webbanalytiker och verksamhetsutvecklare, Whitespace
  • Jeanin Day, UX-ansvarig, Whitespace

2019 trädde DOS-lagen i kraft i Sverige. Hur långt har offentlig sektor och service kommit med sina tillgänglighetsredogörelser under de här fem åren? Och hur ser det ut idag enligt automatiska tester? Marcus och Jeanin tipsar också om hur man går från tanke till handling i att börja med manuella tillgänglighetstester.

Respektera användarens inställningar

  • Ilias Bennani, tillgänglighetsspecialist, Post- och telestyrelsen

Kriteriet 11.7 i den europeiska standarden EN 301 549 innebär att en webb eller app ska respektera användarens inställningar så att innehållet presenteras på det sätt användaren vill. Ilias hjälper dig förstå vad detta krav innebär, hur du kan bygga webb och appar samt hur du kan testa att du gjort rätt. Vilka fallgropar ska du se upp med?

Listan kommer att uppdateras med fler talare!

Mer info om meetupen hittar du på samma sida som du anmäler dig.