Alla blogginlägg

Vad är Headless WordPress?

Headless WordPress innebär att använda WordPress som ett Headless CMS.

Headless WordPress innebär att använda WordPress som ett Headless CMS. Det betyder att du inte använder de mallar eller teman som finns i WordPress för att presentera innehållet på webbplatsen. Istället hämtar du innehållet från WordPress API och presenterar det på en webbplats som är helt separerad från WordPress-lösningen.

API: GraphQL istället för REST

Section titled API: GraphQL istället för REST

WordPress har sedan många år ett REST API för hämtning av data. Om du planerar att använda Headless WordPress för en större mängd innehåll är vår rekommendation att istället att använda GraphQL för datahämtning. Läs gärna Cynthia Daos inlägg om GraphQL.

Förhandsvisning

Section titled Förhandsvisning

Med Headless CMS behöver jag som utvecklare skapa en lösning för att redaktören ska kunna förhandsgranska webbsidor före publicering.

Vi har utvecklat en funktion för förhandsvisning som har stöd för Gatsby. Det går att addera stöd för ytterligare ramverk. Vi planerar att släppa den här funktionen som öppen källkod i slutet av Q2 2020.

Mer om Headless CMS

Section titled Mer om Headless CMS

Läs gärna Linn Nilssons blogginlägg om Headless CMS. Där ger han en introduktion och beskriver både fördelar och nackdelar med det här sättet att jobba.

Alternativ till Headless WordPress

Section titled Alternativ till Headless WordPress

Headless Drupal och Contentful är två alternativ till Headless WordPress. Fredrik Johansson ger fler tips i "Vilket Headless CMS ska jag välja?".