Webbinarium: varför väljer Trelleborgs kommun Headless CMS?

Möt infomastern Susanne Nilsson och kommunikationschefen Emilie Ekander och i ett webbinarium om Headless CMS. Webbinariet spelades in i april 2020 och är ca 20 minuter långt.

Susanne Nilsson och Emilie Ekander

Trelleborgs kommun är i full färd med att bygga upp nya trelleborg.se. Ett krav inför projektet var att den nya webbplatsen ska vara headless. Men varför är headless viktigt för en kommun som bygger ny webb 2020?

Vad är Headless CMS?

Headless innebär att Trelleborgs kommun skapar ett innehållslager i WordPress och Municipio som är helt frikopplat från utseende, mallar och webbteknik. Webbplatsen hämtar innehåll från innehållslagret – men samma innehåll kan lika gärna presenteras i en app, e-tjänst, på intranätet eller i en chattbot.

Få inblick i ett pågående webbprojekt

Fram till för något år sedan var Headless CMS en nischad grej som mest väckte uppmärksamhet bland utvecklare. Nu vinner headless mark på bred front, och finns med i kravbilden när kommunikations- och marknadsavdelningar står inför nya webbprojekt. 

Varför är det så?

I det här webbinariet möter du Susanne Nilsson och Emilie Ekander från Trelleborgs kommun. De berättar mer om valet av headless och sitt pågående webbprojekt. Varför är det viktigt för Trelleborgs kommun? Hur påverkas arbetet med innehåll? Finns det några nackdelar?

Målgrupp

Du som jobbar med kommunikation inom offentlig sektor och vill veta mer om fördelar (och nackdelar) med Headless CMS. 

Medverkande

Emilie Ekander (kommunikationschef) och Susanne Nilsson (infomaster) från Trelleborgs kommun.

David Blomberg från Whitespace.

Anmäl dig och titta när du vill