Vad är designmönster och modulär design?

Modulär design innebär att jag bygger upp designen för en webbsida genom att först arbeta fram design för de delar som sidan kommer att bestå av. Här berättar jag mer om hur det fungerar i praktiken, och varför jag och Whitespace jobbar på det här sättet.

Vad är Headless CMS?

Headless CMS och Decoupled CMS är två begrepp som har dykt upp på senare år. Här berättar jag vad det innebär, och tipsar om vilka för- och nackdelar Headless CMS innebär jämfört med vanliga CMS-verktyg.

Fyra tips till kommuner som är nyfikna på WordPress

Under hösten har Whitespace jobbat med Höörs kommuns nya webbplats. Utgångspunkten är Helsingborgs ramverk för WordPress-webbplatser. Här delar vår huvudutvecklare Anders Fajerson med sig av erfarenheterna.

Gör webbanalysen smartare och roligare – 3 alternativ till Google Analytics

Nästan alla webbplatser har Google Analytics installerat. Ändå är det många som har svårt att få tid att verkligen använda det, analysera och dra slutsatser. Här har vi samlat tre verktyg som hjälper dig att ta fram bättre analyser med mindre arbetsinsats. Av Hanna Degling

Tre anledningar till att vi nu tecknar kollektivavtal

Få webbyråer har kollektivavtal, och vi vill gärna dela med oss av de tre främsta orsakerna till att vi valde att ta det här klivet.