Alla blogginlägg

Webbinarium: Inkluderande design – så skapar du en bättre användar­upplevelse för alla

Inkluderande design är ett smart sätt att lyfta användarupplevelsen för alla. Men var börjar man egentligen? I det här webbinariet får du konkreta tips om hur ni kommer igång.

Inkludering och tillgänglighet på webben – är det inte mest en massa komplicerade regler om hur koden ska vara utformad? Och hur var det nu man skulle göra med sina PDF:er?

Digital tillgänglighet är inte något nytt. Du har säkert hört talas om det tidigare. Och du har säkert också redan förstått möjligheterna med att designa inkluderande från början: att ge alla besökare en fantastisk användarupplevelse på din webbplats.

Men ändå … det är inte alltid så enkelt att komma igång. Vad är egentligen ett bra första steg? Häng på så berättar vi mer!

I det här webbinariet kommer du bland annat att få

  • handfasta exempel på vad du kan börja göra direkt efter webbinariet för att din webbplats ska bli mer inkluderande
  • tips på hur du själv kan testa och utvärdera hur tillgänglig din webbplats är
  • en kort introduktion till vilka lagkrav som finns och som är på gång, exempelvis EU:s tillgänglighetsdirektiv.

Vi som håller webbinariet är Eva-Maria Johansson, UX Designer, och David Blomberg, strateg och kundansvarig på Whitespace.

För vem?

Section titled För vem?

Webbinariet riktar sig till dig som äger eller ansvarar för en webbplats eller annan digital tjänst, till exempel i en roll som produktägare, kommunikationschef, webbansvarig eller kommunikatör.

Se inspelningen från webbinariet

Section titled Se inspelningen från webbinariet