Användarcentrerade intranät med smarta UX-lösningar och öppen källkod

Vår lösning för intranät utgår från vad användarna oftast efterfrågar. Såsom personaliserat innehåll, användarvänlig design och smidiga integrationer. Detta kombinerar Whitespace med den kollektiva styrkan av Municipio och de tekniska fördelarna av JAMStack.

Recept för intranät

Designa och utveckla för människor

Hur behöver ett intranät fungera? Den frågan har Whitespace ställt till användare och intranätansvariga. Vi vet därför att användarupplevelsen är viktigare än teknik. Whitespace bygger användarcentrerade intranät med smarta UX-lösningar, snabba sidladdningar, och som lever upp till alla tillgänglighetskrav.


Förse användarna med relevant innehåll

Användarna vill ha koll på vad som händer i verksamheten i stort. Men de vill samtidigt få snabb tillgång till relevant innehåll just för dem. Whitespace intranät har därför stöd för personaliserade och filtreringsbara nyheter.

Leverera en hållbar användarupplevelse

Intranätet går att ladda ner, användas offline, och distruberas som en dator- och mobilapp. Givetvis med samma användarupplevelse på dator och mobil. Och designen håller även när nya funktioner och innehåll tillkommer.

Använd styrkan i Municipio

För intranät använder Whitespace Municipio. Municipio-intranätet är öppen källkod och utvecklas för att möta behov som återkommer hos användarna av plattformen. Därför kommer Municipio med färdiga mallar och funktioner som kan återanvändas och anpassas.

Gör innehållet fristående genom headless

Genom att göra Municipio headless blir det en innehållshubb där bara redaktörerna jobbar. Intranätet hämtar innehållet därifrån genom API:er och är en separerat instans. Detta bäddar för långsiktigt hållbart innehåll, smidiga integrationer, och förutsägbara förvaltningskostnader.

Nyttja möjligheterna med JAMStack

Våra intranät använder en JAMStack-arkitektur. Det betyder att de inte gör databasanrop eller processar någon serverkod. När innehållet på intranätet uppdateras i Municipio skapas statiska filer för hela webbplatsen. Genom detta kan vi skapa blixtsnabba, säkra och skalbara intranät.

Intranät prototyp

Vi har ännu mer att berätta

Vill du veta mer? Kontakta David Blomberg070-4816072 eller mejla david.blomberg@whitespace.se.