Alla blogginlägg

Trelleborg lanserar ny webb om stadsutveckling

Trelleborg växer så det knakar. Via nya webben Trelleborg Växer kan trelleborgare följa alla byggprojekt som pågår. Målet: att få fler att upptäcka och engagera sig i utvecklingen.

Under sommaren lanserade Whitespace och Trelleborgs kommun webbplatsen Trelleborg Växer. Här samlas alla samhällsbyggande utvecklingsprojekt på ett överskådligt och upplysande sätt.

Webbplatsen ska hjälpa till att göra medborgarna mer delaktiga i planerna. Men tanken är också att fler ska upptäcka allt som är på gång i Trelleborg. Och inte minst handlar det om att även få fastighetsägare och fastighetsutvecklare med på tåget.

Designen följer Trelleborgs visuella identitet, och utgår från behoven hos mobila besökare. Bland ingredienserna finns stora klickytor och en navigation som är utformad för mindre skärmar. Via kartor och filtreringsfunktioner kan besökaren enkelt utforska projekt i olika faser.

Webbplatsen bygger på Municipios plattform för projekt- och kampanjwebbar. Vill du skapa en liknande webbplats åt din verksamhet? Municipio är öppen källkod vilket bland annat betyder att det är fritt fram att återanvända de funktioner som Trelleborg och andra redan har utvecklat.

Vill du skapa en webbplats som visar utvecklingen i din kommun?

Nu kan du dra nytta av den plattform som Trelleborg har byggt upp och på kort tid lansera en egen webbplats.

Hör av dig till David Blomberg070 - 481 60 72, david.blomberg@whitespace.se, eller boka ett videomöte direkt i min kalender.

David Blomberg