Alla blogginlägg

Ny webbplats ska samla all vuxenutbildning i hela Skåne

Efter ett framgångsrikt pilotprojekt satsar alla Skånes 33 kommuner på en gemensam webbplats för vuxenutbildning. Whitespace står för design och utveckling.

Förra året var Whitespace med och lanserade Skanevux.se. Webbplatsen samlar vuxenutbildning i 11 kommuner i nordvästra Skåne. Satsningen har blivit en framgång och nu har alla kommuner i Skåne bestämt sig för att hoppa på tåget.

Whitespace har fått i uppdrag att ta fram koncept, design och teknisk plattform för den nya webbplatsen. Målet: att hjälpa besökaren att söka och hitta utbildningar i hela Skåne.

Den nya webbplatsen kommer använda Headless Municipio. Den blir en tillgänglig webbapp, en så kallad PWA eller Progressive Web App, som hämtar utbildningar och annat innehåll via ett API. Möjligheten att jobba långsiktigt med innehåll, supersnabba sidladdningar, hög säkerhet och smidiga integrationer är några av fördelarna som kommer med valet av plattformen.

Municipio är ett initiativ från Helsingborgs stad och bygger helt och hållet på öppen källkod. Vid det här laget har fler än 20 kommuner, kommunala bolag och myndigheter valt att använda sig av Municipio.

Ta reda på mer om möjligheterna med Headless

Allt fler gör som de skånska kommunerna och väljer Headless. Vill du veta mer om Headless och vilka möjligheter det kan ge er organisation? Boka ett videosamtal med mig så berättar jag mer. Klicka in i min kalender och välj en tid som passar dig.

David Blomberg