Alla blogginlägg

Trosa kommun väljer Municipio och Whitespace för sin nya webbplats

Trosa kommun har valt webbplattformen Municipio och Whitespace för sin nya webbplats. Projektet startar efter sommaren 2022.

Kanal i Trosa kommunFoto: Trosa kommun

Municipio är en Wordpress-baserad webbplattform som Helsingborg stad har uppfunnit. Plattformen innehåller funktioner och färdiga moduler som matchar vanliga behov hos kommuner och myndigheter.

Kommunikationschefen på Trosa kommun, Richard Kihlgren, beskriver valet så här:

Med Municipio uppfyller vi våra krav på tillgänglighet, säkerhet och öppen källkod. Det är också en väldigt anpassningsbar plattform som vi kommer kunna skapa en attraktiv användarupplevelse med.

Trosa kommun kommer använda Headless Municipio. Det innebär att webbplatsen blir helt fristående från CMS:et, där redaktörer publicerar och uppdaterar innehåll. Webbplatsen hämtar innehåll via ett API – men samma innehåll kan lika gärna presenteras i en app, e-tjänst, på intranätet eller i en chattbot. Fördelarna: mycket hög säkerhet, blixtsnabba sidladdningar, full tillgänglighet enligt WCAG och större möjligheter att jobba långsiktigt med innehåll.

Municipio används av fler än 20 kommuner, myndigheter och offentligt ägda bolag. Helsingborg stad och Whitespace är drivande i utvecklingen av plattformen och communityt runt den.

När vi skulle bygga vår nya webb i Municipio ville vi göra det med en kunnig och erfaren byrå. För oss var Whitespace den partner som bäst kunde möta våra behov.

Richard Kihlgren