Alla blogginlägg

Ekerö Bostäder väljer FastAPI, Municipio och Whitespace

Ekerö Bostäder tar hjälp av Whitespace för koncept, design och utveckling av sin nya webbplats. Webbplatsen använder den öppna plattformen Municipio. Kommunikationen med fastighetssystemet sköts via FastAPI.

Ekerö Bostäder är Ekerö kommuns kommunala bostadsbolag. I beståndet ingår drygt 900 lägenheter och radhus.

FastAPI är ett en ny branschstandard för kommunikation med fastighetssystem. Ekerö Bostäders kommande webbplats hämtar bland annat information om bostadsområden och lediga lägenheter från fastighetssystemet.

Tack vare FastAPI kommer andra bostadsbolag som väljer Municipio att kunna återanvända den integration som vi utvecklar åt Ekerö Bostäder. Allt som krävs är att fastighetssystemet följer FastAPI-standarden.

David Blomberg på Whitespace

I samband med att vi skulle tillgänglighetsanpassa vår webbplats började vi se oss om för att hitta den bästa plattformen för oss. En av anledningarna att vi valde Municipio är enkelheten för administratör och redaktörer. Även de branschanpassade möjligheter som konstant utvecklas i Municipio hade stor betydelse. Vi är mycket nöjda med vårt val och ser fram emot lanseringen i höst

Cecilia Matthews, Informations- och marknadsansvarig på Ekerö Bostäder

Projektet är i full gång och första lansering är planerad till hösten 2020.

Huset Hertigarnas stallHertigarnas stall är ett av husen som Ekerö Bostäder hyr ut. Bild: Arild Vågen (beskuren, CC BY-SA 3.0)