Whitespace hjälper SPV att byta från Google Analytics till Matomo-molntjänst

SPV hanterar tjänstepensioner för 1 100 000 svenskar som jobbar eller har jobbat statligt. Nu har de upphandlat Matomo för sitt framtida arbete med webbanalys, och även Whitespaces molntjänst.

Matomo är en plattform för webbanalys som ökar i popularitet. Whitespace erbjuder en GDPR-säker Matomo-molntjänst som har kapacitet att hantera miljontals användare per månad. Molntjänsten drivs på infrastruktur i Sverige, och uppfyller mycket högt ställda säkerhetskrav.

Johan De Geer är ansvarig för Matomo-molntjänsten.

I teamet som driver Whitespaces molntjänst ingår bland annat Johan De Geer och Marcus Österberg, som båda har 10 års erfarenhet av Matomo (tidigare Piwik). Whitespace har erbjudit Matomo som en molntjänst sedan 2017.

SPV och Whitespace har tecknat ett avtal som löper upp till två år. Matomo-molntjänsten kommer användas på SPV:s webbplatser, e-tjänster och intranät.

Vill du veta mer om Matomo-molntjänsten?

Kom igång med Matomo-molntjänsten inom 1-4 veckor – utan att förlora den statistik som har samlats in i Google Analytics.

Fyll i dina kontaktuppgifter så bokar vi ett webbmöte.


Så kommer du igång med Matomo – utan egen drift

Så kommer du igång med Matomo – utan egen drift

Whitespace har erbjudit hosting av Matomo sedan 2017. Här beskriver David Blomberg tänket bakom hostingtjänsten. Läs om hur du kommer igång
Se webbinarium: Matomo för kommuner

Webbinarium: Matomo för kommuner

Vad är skillnader och likheter mellan Matomo och Google Analytics? Vad är relevant att följa upp för mig som jobbar på en kommun? Det här är frågor som Matomo-specialisten Marcus Österberg kommer besvara i det här webbinariet. Läs mer och anmäl dig